Ez egy másik nagy kedvenc halételem, de mivel a pontyot nem szeretem, tengeri halfiléből szoktam készíteni! :P
Nem tudom, hogy ugyanolyan lesz-e mint ha pontyból csinálnám - biztosan nem - de nagyon finom! :D
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 2 hagyma - felkarikázva
- 1 kg tengeri halfilé
- 3 paradicsom - felkarikázva
- 2 dl zsírszegény tejföl
Fűszerek:
- 1 kk só, pirospaprika
- 1/2 kk bors, őrölt kömény
Egy nagy serpenyőt kiolajozunk, rátesszük a hagymakarikákat, ráfektetjük a halszeleteket, majd a paradicsomkarikákat. A tejfölt összekeverjük a fűszerekkel, és ráöntjük a paradicsomra. Lefedve 30 perc alatt készre főzzük.
Krumplipüré vagy sült zöldségek is jól illik hozzá! ;)