Nagy sikere volt a kekszeknek, de már régen elfogytak, így ideje volt valami új süti után nézni! :D
Hetek óta akarok valami almásat sütni, de hiába veszünk minden héten 3 kiló almát, mindig megesszük, mielőtt süthetnék belőle valami finomat.
De ezen a héten végre kimaradt egy pár alma, így kalanda fel! :D
Pár évvel ezelőtt olvastam valahol, hogy almás pizza.. utánanéztem, és kiderült, hogy amire én gondoltam, az sonkás-sajtos, almával megspkéleve.
Bizonyára az sem rossz, de én egyáltalán nem ilyenre gondoltam! :S
Úgyhogy magamtól kell kitalálnom, hogy milyen is legyen az, amit én kigondoltam. :)
Íme a receptem:
- 10 dkg zabliszt
- 10 dkg tönkölybúza liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
- 1 tojás
- 10 dkg méz
- 1 dl zsírmentes tej
- 2 ek eperlekvár
- 10 dkg darált dió
- 2 alma - vékony cikkekre vágva
- 2 ek keményítő
- 1 ek fahéj
- 1 kk vanília
- 1 ek méz
A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáöntjük az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, és a tejjel simára keverjük.
A masszát sütőpapírral kibélelet tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Amikor egy kicsit kihűlt, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a dióval, és körkörösen lefedjük az almacikkekkel.
A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliát és a mézet, jól összekeverjük, majd az egészet rácsorgatjuk az almára.
Újabb 15 percre visszatettem sülni, és nagyon finom lett! :D