A Spar Chef 9. fordulójára :P

A különleges köret fenyőmagos-mákos rizset és meggyes kuszkuszt takar, ami jól harmonizál a lekvárral fényezett, vajon sült kacsacombokkal. ;)

Hát mit mondjak, nem volt egyszerű itt beszerezni a kacsacombokat! :O Ez itt egyáltalán nem menő, a sima boltokban nem lehet kapni, végül egy kínai hentesnél bukkantam rá, persze miután ritkaság, az ára is ennek megfelelő volt. :P

Sebaj, megszereztem, íme az én variációm kacsa receptre:

Resize of kacsa.jpg

A recept:

  • 5 dkg vaj
  • 4 db kacsacomb - bőrét bevagdossuk
  • , bors
  • 2 ek sárgabarck lekvár
  • 1 ek olaj
  • 2 dl basmati rizs
  • 4 ek fenyőmag - serpenyőben szárazon megpirítva
  • 1 ek mák - serpenyőben szárazon megpirítva
  • 1 dl kuszkusz
  • 2 dl zsírmentes tej - felforraljuk
  • 15 dkg meggy - kimagozva (lehet fagyasztott is)

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beledobjuk a vajat, és pár percre betesszük a sütőbe melegedni.
A kacsacombok nem bőrös felét megsózzuk-borsozzuk, majd bőrös felével felfelé ráfektetjük a megolvasztott vajra.
A lekvárt összekeverjük egy evőkanál vízzel, és egy ecsettel megkenjük a kacsacombok bőrös felét, majd a tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 40 percig sütjük. Ekkor levesszük róla az alufóliát, és további 20 perc alatt ropogósra pirítjuk.

Amíg a kacsa sül, elkészítjük a köretet:
Fenyőmagos-mákos rizset & meggyes kuszkuszt

A felhevített olajon pár perc alatt megpirítjuk a rizset, sózzuk-borsozzuk, felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 15 percig főzzük, majd a tűzről levéve, lefedve még egy kicsit állni hagyjuk.
Amikor a rizs minden levet jól magába szívott, és kellően pergősnek tűnik, összekeverjük a pirított fenyőmaggal és a mákkal.

A kuszkuszt leforrázzuk a tejjel és lefedve negyed óráig állni hagyjuk.
Amikor minden nedvességet magába szívott, összekeverjük a meggyel, és tálaljuk. ;)

Szerző: feherfalat  2012.02.14. Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös főételek köretek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr424103325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása