A 3 kiló répa utolsó adagja ismét nagyon finom formát öltött! :D
A levét kipréseltük gyümölcslének, a kimaradt rostot pedig felhasználtam egy újabb nagyon finom muffinhoz, ami megint répás ugyan, de teljesen más, mint az előző! ;)
A recept: (24 darab muffin)
- 1 kg répa - lereszelve - vagy ha gyümölcsfacsarás után visszamaradt részt használunk fel, akkor a végén pótoljuk a nedvességet vízzel :P
- 10 dkg kékszőlő mazsola
- 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
- 1 dl hajdinaliszt vagy hajdina megőrölve, ahogy én csinálom ;)
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg durvára reszelt kókuszreszelék
- 10 dkg mák - nem kell ledarálni, az ausztrálok így egészben használják, és tényleg jó ;)
- 4 tojás
- 1 lime - héjját lereszeljük, levét kicsavarjuk
- 20 dkg méz
- 10 dkg mandula - durvára vágva - lehet dió is, de nekem az most nem volt :)
Fűszerek:
- 1-1 ek fahéj, gyömbérpor
- 1-1 kk szerecsendió, szegfűszeg
A hozzávalókat sorban összekeverjük és öntünk hozzá annyi vizet, hogy sűrű, de keverhető tésztát kapjunk. Én mivel csak a réparostot használtam fel öntöttem hozzá kb. fél liter vizet a végén. :)
Sütőpapírral bélelt muffinformákba töltjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom, fűszeres muffin, a mák pedig külön mókás benne, mert mivel nincs megdarálva, kicsit más, mint a megszokott, és nagyon jól kiegészíti a limetól kellemesen savanykás muffint! ;)