Megint fincsi tekercseket akartam csinálni, de a végén elfilmeztem az időt :P így krékerek készültek belőle, mert azt filmezés közben is tudtam görgetni, lapogatni. ;)

A recept:sajtos.jpg

  • 10 dkg tönkölybúza liszt
  • 10 dkg hajdina liszt - vagy hajdina megőrölve
  • 1/2 kk
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tojás
  • 1 dl langyos víz
  • 1 kk cukor
  • 1 kk szárított élesztő
  • 10 dkg parmezán sajt

A liszteket összekeverem egy tálban, megsózom, ráöntöm az olajat és a juharszirupot, beleütöm a tojást, majd az élesztőt felfuttatom a langyos-cukros vízben és azt is hozzáadom. Pár könnyed mozdulattal tésztát gyúrok belőle, és letakarva, meleg helyen fél órát állni hagyom.

Vizes kézzel kis golyókat formálok belőle (kb. 3 cm-eseket) és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket.
Egy vizes kanállal lelapítom őket, és megszórom a tetjüket sajttal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt megsütöm őket, és már kész is a filmhez való ropogtatnivaló! ;)

Szerző: feherfalat  2012.05.22. Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya vegetáriánus nasik

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr164531038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása