Már régen sütöttem sütit - kb. egy hete :P -, úgyhogy nagyon hiányzik! :D A sütés is, meg a süti is! :)
Hirtelen nem jutott eszembe semmi, hogy mit kéne csinálni, mert eredetileg egy meggyes kevert tésztát akartam sütni, de mivel nem volt otthon meggy, ezért csak összeraktam, amit találtam, hátha valami fiom sül ki belőle! ;)
A recept:
- 6 tojás - szétválasztva, fehérje kemény habbá verve
- 6 ek méz
- 6 ek tönkölybúza liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 ek fahéj
- 10 dkg mandulaliszt - vagy mandula finomra örölve
- 15 dkg dió
A tojássárgáját is alaposan felverjük, hozzáadjuk a mézet, majd a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mandulalisztet. Egy fakanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot, hogy ne nagyon törjön össze, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Megszórjuk a dióval, és előmelegített sütőben, 160 fokon fél óra alatt megsütjük.
Fincsi lett, de nekem kicsit száraz, úgyhogy málnaszósszal ettem! :P