Sütőzacskóban sütve

Már régóta ki akartam próbálni a sütőzacskóban való sütést, és mostanában kezdek belejönni! :D
Nagyon egyszerű, és még kevésbé maszatolós, mintha csak sütőpapírt használnék! :P

A recept:suto.jpg

  • 3 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1 egész csirkemell - szeletekre vágva
  • 1 ek liszt

  Fűszerek:

  • 1 ek őrölt mustármag
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1/2 kk , bors, őrölt szerecsendió, kömény

A fűszereket összekeverjük az olajjal és a fokhagymával, majd beleforgatjuk a csirkét. Hagyhatjuk egy éjszakát a hűtőben is, hogy jobban átjárják az ízek, de ha azonnal kisütjük, akkor is fincsi lesz! ;) 
Kilisztezett sütőzacskóba téve, előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt puhára sütjük.
(Fontos, hogy a sütőzacskót az előírásnak megfelelően megszurkáljuk, hogy a felgyülemlett gőznek legyen hol távoznia.)

Szerintem a sütőzacskós csirkéről általában elmondható, hogy nagyon fincsi, puha lesz a hús! ;)

Szerző: feherfalat  2012.06.14. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr454587121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása