A halpiacon jártam, és nem tudtam eldönteni, hogy milyen halakat vegyek, mert általában lazacot szoktam venni - az nagyon finom! -, de ezúttal szerettem volna többfélét is kipróbálni! :D
Az eladó ajánlott még grillezésre tőkehalat, holdhalat - nem biztos, hogy ez a magyar neve :P -, valamint kinézet alapján választottam még kardhalat. Ugyanolyan szép szelet volt, mint a vörös tonhal szokott lenni, csak egy világos szürkés árnyalatban - nagyon megtetszett, és mint kiderült nagyon jó választás volt! ;)
A recept:
- 1 kk olívaolaj
- 1 szelet kardhal
- 1-1 csipet só-bors, őrölt kömény, pirospaprika, majoranna, petrezselyem
A grillt lefedjük alufóliával -, hogy a végén kevesebbet kelljen takarítani :P -, megkenjük olajjal, ráfektetjük a halszeletet, megfűszerezzük, és addig grillezzük, amíg ahúsa teljesen átfehéredig.
Nagyon finom, omlós hal, nekem még jobban ízlik, mint a lazac. :P
Tipp:
Ha nem akarunk grillezni, serpenyőben is megsüthetjük, úgy is fiom lesz! ;)