Ez a recept nagyon hasonlít a vastag ropihoz, csak ezúttal a szezámmagé a főszerep! ;)

A recept:szezám.jpg

  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 1/2 kk 
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl zöldséges paradicsomszósz - amit tésztára szoktunk önteni :P
  • 1 dl zsírmentes tej
  • 1 kk szárított élesztő
  • 1 kk cukor
  • 10 dkg reszelt parmezánsajt (el is maradhat)
  • 10-10 dkg szezámmagfekete szezámmag

A lisztet összekeverjük a sóval, rácsorgatjuk az olajat, és hozzáöntjük a paradicsomszószt.
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci cukros langyos tejben, majd a liszthez öntve összedagasztjuk. Beleszórjuk a sajtot is, és ha nem tökéletes az állaga akkor további folyadék vagy liszt hozzáadásával korrigáljuk, és egy könnyű kenyértésztát gyúrunk belőle.

Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük, majd a tésztából kisebb darabokat lecsippentve, szezámaggal meghintett gyúródeszkán 20 cm hosszú és fél centi vastag rudakat sodrunk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek, akár magában, akár különböző zöldségkrémekkel mártogatva nagyon finom nassolnivaló! ;)

Szerző: feherfalat  2012.10.23. Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya vegetáriánus különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr184832032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása