Mostanában megint minden reggel valamilyen zöld dzsúzt iszunk. Egyszer már csináltam dinnyéből, de mivel nagyon könnyen átszalad a dzsúszolón, ezért csak ritkán használom. Most azonban sikerült belőle egy nagyon fincsi gyümölcslevet csinálni! ;)
A recept: (2 adag)
- 1 nyári karalábé és zöld levele(!) - feldarabolva
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 alma - feldarabolva
- 1-1 kis darab friss gyömbér, kurkuma gyökér
- 1/2 sárgadinnye
- 1 zellergumó
- 1/2 citrom
Rájöttem, hogy fontos a sorrend a dzsúzolás során! Először néhány zöld levél levét préseljük ki, majd az almával "átmossuk", aztán jöhet a kurkuma és gyömbér, amit szintén átmosunk néhány szelet dinnyével, végül jöhetnek a kemény zöldségek, mint a karalábé és a zeller felváltva a dinnyével és a citrommal. ;)
Nagyon finom frissítő ital lett belőle! :D