Ez volt az első étel, amit 11 éve a páromnak készítettem -, nagy sikert aratott! :D
Most ezt kértem a szülinapomra, de Valentin-napra is bátran ajánlom! ;)
A recept: (2 főre)
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 40 dkg szűzérme - felszeletelve
- 20 dkg champignon gomba - felszeletelve
- 2 krumpli - hasábokra vágva
Fűszerek
- 1 kk kakukkfű
- 1-1 csipet só, bors
A húst bepácoljuk az olívaolaj-fokhagyma-citrom-bor-fűszerek keverékébe és fél órát állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hozzáadjuk a gombát és a krumplit, meglocsoljuk a páclével és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 35 percig sütjük.