Lazacot mindig steaknek sütjük meg, és egyszer ettem egy étteremben vékony szeletekben meggrillezve, és nagyon finom volt! Ezért ezúttal én is felcsíkoztam a lazac szeleteket, és egy nagyon fincsi ételt csináltam belőle! ;)
A kapros-túrós galuska jó párosítás a halételekhez, bár nekem a harcsapaprikással jobban ízlett! :P
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 kg bőrös lazacfilé - ujjnyi csíkokra vágva
- 6 ek hajdinaliszt
- 1 tojás
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg túró
- 1 dl tejföl
Fűszerek:
- 1 ek kapor
- 1 kk rozmaring
- 1/2 mk Himalája só, bors
A grillserpenyőben a felhevített olajra ráfektetjük a lazac szeleteket, sózzuk-borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük, majd pár perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
A nokedlihez összekeverjük a lisztet a tojásokkal, és annyi vízzel, hogy sűrű, de keverhető masszát kapjunk. Megsózzuk, és forró olajos-sós vízbe szaggatva pár perc alatt kifőzzük.
Leszűrjük, összekeverjük a túróval, a tejföllel és a kaporral, és a kisült lazac szeletekkel tálaljuk.