Amikor először találkoztam a tárkonnyal, nem tudtam milyen erős fűszerről is van szó, így rendesen megzuhintottam vele a levest. :P Már a szagán is messzire érződött, hogy bizony túlzásba estem.. :S
Azóta viszont rájöttem, hogy ha csínján bánunk vele, akkor nagyon finom ételeket készíthetünk a segítségével! ;)
A recept:
- 4 ek olívaolaj
- 2 hagyma - apróra vágva
- 50 dkg csirkemell - felkockázva
- 2 répa - felkarikázva
- 2 ek tönkölybúza liszt
- 1 citrom leve
- 4 ek tejszín
Fűszerek:
- 1 kk Himalája só
- 1 mk tárkony
- 1/2 mk bors
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát és a csirkemellet, megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a répát, megszórjuk a liszttel, és felöntjük 2 liter vízzel. Miután felforrt, fél óráig főzzük, majd amikor a hús és a répa is megpuhult a tűzről levéve belecsavarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a tejszínt is.