A párom egyik kollégája mesélt erről a finomságról, és gondoltam kipróbálom! :D
A recept:
- 1 ek kacsazsír
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 kg krumpli - héjjában megfőzve, felkarikázva
- 10 főtt tojás - karikára vágva
- 30 dkg kolbász - felkarikázva
- 10 dkg kéksajt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
Fűszerek
- 1-1 kk só-bors
- 1 kk kakukkfű
Az elkészítés menete ugyanaz, mint a hagyományos rakott krumplié, csak megspékeljük egy kis morzsolt kék sajttal:
A kolbászokat kevés zsiradékon megsütjük.
Egy magas falú edényt kizsírozunk, és zsemlemorzsával megszórunk. Az első réteg a krumpli, sózzuk-borsozzuk, majd erre jöhet máris a kéksajt, főtt tojás, és a kolbász, majd kezdjük újból a rétegezést, amíg a hozzávalóink el nem fogynak.
A tejfölt összekeverjük a nyers tojásokkal, egy kis sóval-borssal, és kakukkfűvel, majd a legfelső rétegre csorgatjuk.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, lefedve 20 percig sütjük, majd fedő nélkül további 10 perc alatt kissé megpirítjuk.