Egyik barátnőm Facebook oldalán láttam meg, hogy paradicsomot aszal, és rögtön megtetszett a dolog! :D
Még sosem aszaltam paradicsomot, viszont nagyon is szeretem a különféle olajban eltett változatokat, úgyhogy gondoltam miért ne csinálnék én is ilyen finomságot télire! :D
A recept:
- 2 kg kisebb szilva paradicsom - félbe vágva
- 1 ág bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 2 dl olívaolaj
A paradicsomokat szellősen az aszalóba rakosgatjuk, melléteszünk 1-2 bazsalikom levelet, és 12-16 órán keresztül, a tálcák sorrendjét pár óránként cserélgetve aszaljuk.
Amikor van közöttük elkészült paradicsom is, azokat folyamatosan leszedegetjük, és hűlni hagyjuk.
Utána üvegbe rakosgatjuk őket, beleszórjuk a bazsalikomot és a fokhagymát is, majd felöntjük olajjal, és jól lezárjuk.
Száraz, sötét, hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
Én még akartam bele sót is tenni, de elfelejtettem. :P
Ki lehet próbálni úgy is. ;)
Nem tudom meddig áll el, de nekem strapabírónak tűnik! ;)