A székelykáposztát én már a húsos verziónál is nyers káposztával készítettem :P -, úgyhogy ez nem hozott olyan nagy változást. :)

De ez a vegán változat is nagyon finom, nekem nem hiányzik belőle a hús! ;)

A recept:székelykápi.jpg

  • 1/2 kg savanyú káposzta - összevágva
  • 10 dkg napraforgó mag - beáztatava
  • 2 kápia paprika - feldarabolva
  • 1 újhagyma - feldarabolva
  • 5 aszalt paradicsom - olajban eltett változat
  • 2 paradicsom

  Fűszerek:

  • 1 ek medvehagyma készítmény - medvehagyma sóval és olajjal eltéve
  • 1/2 mk bors
  • 1-1 kk őrölt kömény

A savanyú káposzta kivételével simára turmixoljuk a hozzávalókat, megfűszerezzük, majd összekeverjük a káposztával.

A tetejére magtejfölt teszünk:

  • 10 dkg kesudió
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kk méz
  • 1/2 mk , bors
  • kb. 1 dl víz


Összeturmixoljuk a hozzávalókat, amíg tejföl szerű nem lesz.

A magtejfölt a káposztára kanalazzuk, és petrezselyemmel díszítjük. 

Nagyon finom! :D

Szerző: feherfalat  2013.10.26. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus főételek egytálételek Paleo Nyerskonyha

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr245567753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása