Egyik barátnőm csinált a múltkoriban csilis karfiolsztéket, ami nagyon guszta volt, és állítása szerint nagyon finom is, így alig vártam, hogy kipróbáljam! :P

Ezúttal megturbóztam egy kis borsópörkölttel, így egy igazi kis vega kaja lett belőle! ;)

A recept: (2 adag)karfiol_2.jpg

  • 2 ek kókuszsír vagy nem vegetáriánusoknak mangalica vagy kacsazsír :P - fele felolvasztva
  • 1 kis fej karfiol - felszeletelve
  • 1 nagy hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 20 dkg borsó

  Fűszerek:

  • 1-1 mk csili,
  • 1/2 mk őrölt bors, őrölt kömény
  • 2 kk pirospaprika 

Egy sütőpapírral bélelt tepsit kikenünk zsiradékkal, majd rátesszük a karfiol szeleteket, egy ecset segítségével azt is megkenjük, majd megszórjuk sóval és csilivel és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a borsópörköltet:
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a borsót, megfűszerezzük, és fedő alatt 20 perc alatt puhára pároljuk.

Amikor elkészült, összeforgatjuk a karfiollal, és tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2014.05.08. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors vegetáriánus főételek könnyű ételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr246134765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása