Nagy kedvencem a mustáros hús, sokféle formában, és mivel darálthúst én általában paradicsomosan szoktam elkészíteni, ezért ez az újdonság erejével is hatott! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 50 dkg darálthús
- 15 dkg teljes kiőrlésű orsó tészta
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 3 ek mustár
- 1 ek méz
Fűszerek:
- 1-1 kk só, petrezselyem, kurkuma
- 1/2 kk bors
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a darálthúst, megfűszerezzük, és 20 percig főzzük. Ekkor beletesszük a tésztát, és ha szükséges felöntjük egy kis vízzel, hogy a tésztát majdnem ellepje, és lefedve további 10 percig főzzük.
A tejfölt összekeverjük a mustárral és a mézzel, majd ráöntjük a húsra. Összerottyantjuk, és készen is van! :D
Tipp:
Tehetünk a tetejére egy kis reszelt sajtot is, de anélkül is nagyon finom! ;)