Megint megkívántam a kelbimbót a múltkori fincsi sonkás kelbimbó után, ezúttal azonban csirkével sütöttem össze! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon - felcsíkozva
- 1 hagyma - félkarikára vágva
- 1 fél csirkemell - felcsíkozva
- 40 dkg kelbimbó
- 1/2 kk só-bors
A felhevített olajon megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a hagymát, azt is megpirítjuk, majd a csirkét is fehéredésig pirítjuk rajta, megfűszerezzük, végül beletesszük a kelbimbót és együtt pirítjuk tovább. Egy 10 perc után lefedjük, és a tűzről levéve hagyjuk, hogy a saját gőzében megpárolódjon.
Nagyon ínycsiklandó illatok vannak, alig várom, hogy elkészüljön! :D
Tipp:
Egy kis répával is felturbózhatjuk! :D
Három répát felkarikázunk, és a kelbimbóval egyszerre adjuk hozzá a fincsi egytálételünkhöz. :)