A múltkor olyan jól sikerült a banános-fahéjas-csokis muffin, hogy megint belelendültem a muffin sütögetésbe, ami régen nagy kedvencem volt. A recepteket kicsit átalakítva, máris egészségesebb muffinokat kapunk. ;)
A recept:
- 30 dkg tönkölybúza liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 ek fahéj
- 1 kk vaníliapor
- 10 dkg étcsoki - apróra törve vagy reszelve
- 2 tojás
- 2 ek méz
- 10 dkg kókuszzsír - felolvasztva
- 1 banán - villával összetörve
- 1 ü meggybefőtt - levét leszűrjük, és csak kb. 1/2 dl-t használunk fel belőle
Két tálban külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd pár gyors mozdulattal összekeverjük őket, és sütőpapírral bélelt muffinformákba kanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük őket.