Amikor felfedeztem, hogy a TorkosBorzon elég sok receptem megjelenik, elkezdtem nézegetni a kínálatot, és találtam egy nagyon izgalmas rágcsát. :D
Nem volt itthon minden hozzá, ezért átalakítottam egy kicsit, és így is nagyon fincsi lett! :D
Eredetileg úgy terveztem, hogy valami zöldségkrémet fogunk vele mártogatni, de olyan jó lett, hogy mind elfogyott magában! :P
A recept:
- 1 dl lenmagliszt - vagy lenmag megdarálva
- 10 dkg csicseriborsó liszt
- 10 dkg rozsliszt
- 2 dl zabliszt - vagy zabpehely megőrölve
- 1 mk Himaláj só
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek szőlőecet
- 1 ek mogyoróvaj
- 1-1 ek fekete szezámmag, mák, szeletelt mandula - a tetejére
- 1/2 mk durva Himaláj só - a tetejére
A magok kivételével egy tálban sorban összekeverjük a hozzávalókat, és felöntjük annyi vízzel, hogy egy sűrű, de keverhető masszát kapjunk (kb. 3-4 dl).
Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe vékonyan és egyenletesen belesimítjuk a masszát egy spatula segítségével, majd rászórjuk a magokat és a durva sót, és egy kicsit rányomkodjuk.
Pizzavágóval vagy a kés fokával a kívánt méretre vágjuk a krékereket, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük. Ekkor elválasztjuk őket egymástól, majd tovább folytatjuk a sütést, amíg jól átsül a tészta - ki mennyire szereti ropogósan. ;)