A múltkori lenmag ropogós készítése közben jött az ötlet, amikor is a Tahinit (szezámmagkrém) mogyóróvajjal helyettesítettem, és a nyers tésztának nagyon klassz mogyorós beütése lett. (Persze aztán ott a gazdag feltét átvette a hangsúlyt.)
Zabkekszeket pedig gyakran sütök mostanában, mert nagyon gyorsan készen vannak, és szuper egészségesek is! ;)
A recept:
- 20 dkg zabpehely
- 1 banán - villával összetörve
- 2-3 ek darabos mogyoróvaj
- 1 ek méz
- 10 dkg étcsoki - feldarabolva
A zabpelyhet fél órára beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle.
Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Attól függően, hogy mennyire szeretjük ropogósan a kekszeket, süthetjük tovább is! ;)