Nagy kedvencünk a kelbimbó, mert nagyon egészséges és könnyű vacsora készül belőle pár perc alatt! :D
Általában baconnel sütöm össze, de ezúttal egy kis husival dobtam fel! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 30 dkg szűzpecsenye - felcsíkozva
- 1/2 kk só, bors
- 1 kg fagyasztott kelbimbó
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, beleöntjük a kelbimbót, átkeverjük, és lefedve 20 percig pároljuk. (Nem kell alá vizet önteni, enged magától annyi vizet, amennyi szükséges!) Ha marad lé alatta, akkor fedő nélkül pirítjuk még egy kicsit, máskülönben készen van.