Nagy kedvencünk a kelbimbó, mert nagyon egészséges és könnyű vacsora készül belőle pár perc alatt! :D
Általában baconnel sütöm össze, de ezúttal egy kis husival dobtam fel! ;)

A recept:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 30 dkg szűzpecsenye - felcsíkozva
  • 1/2 kk , bors
  • 1 kg fagyasztott kelbimbó

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, beleöntjük a kelbimbót, átkeverjük, és lefedve 20 percig pároljuk. (Nem kell alá vizet önteni, enged magától annyi vizet, amennyi szükséges!) Ha marad lé alatta, akkor fedő nélkül pirítjuk még egy kicsit, máskülönben készen van.

Szerző: feherfalat  2012.09.25. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges gyors főételek könnyű ételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr284801164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása