Továbbra is a nyers sütik hódítanak, nagy kedvencem a karfiolos almás-diós édesség, így minden másnap olyat csinálok, ezért ritkábban találok ki valami újat. :P
Nagyon ízlett a múltkori meggyes-diós süti, így ezt variáltam tovább, ezúttal kesuhab helyett banán habbal! :D
A recept:
- 10 dkg dió - megdarálva
- 5 dkg mazsola - durvára vágva
- 1 ek méz
- 1 ek psyllium
- 20 dkg fagyasztott magozott meggy - kiolvasztva
- 1 banán - feldarabolva
- 1 avokádó - feldarabolva
- 1 ek psyllium
A diót összeturmixoljuk a mazsolával és a mézzel, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Megszórjuk psylliummal, majd rárakjuk a lecsöpögtetett meggyet.
A banánt összeturmixoljuk az avokádóval, 1 dl vízzel és a psylliummal, és a tortaformába simítjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük, hogy könnyen szeletelhető legyen. ;)
Legközelebb valami csokihabosat fogok csinálni! :P