A nagymamám szokott paradicsomos csavart husit csinálni, amikor is a kivert karaj szeleteket megkeni sűrített paradicsommal, és lassú tűzön egy kis rozmaringgal incsi-fincsire főzi! :D
Tőle vettem az ötletet, csak megspékeltem egy kis sajttal & sütőben sütöttem ki! :P
Krumplipürével & párolt zöldséggel tálaltam, és nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 12 szelet karaj - kiklopfolva
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom
- 12 szelet sajt - én trappistát használtam, de ementálival vagy másféle sajttal is finom ;)
- 1 ek zsír
Fűszerek:
- 1 ág rozmaring
- 1-1 kk só-bors
A hússzeleteket sózzuk-borsozzuk, majd megkenjük egy-egy kiskanál sűrített paradicsommal, ráteszünk egy-egy szelet sajtot, majd feltekerjük, és egy kizsírozott tepsibe rakosgatjuk őket. A kimaradt paradicsom pürét egy kevés vízzel hígítva rákenjük a hústekercsekre, rátesszük a rozmaringot, és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 10 percig pirítjuk.