Csináltam már többféle csicseriborsó krémet, amihez hol konzervet, hol szárított csicseriborsót használtam, a végeredmény mindig más lett. :P
Ez a csicseriborsó krém is más, mint az előzőek, de nagyon finom! ;)

A recept:csicserikrém.jpg

  • 15 dkg csicseriborsó liszt
  • 1 fokhagyma - áttörve vagy apróra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1 tonhal konzerv - olíva olajban eltett

  Fűszerek:

  • 1 kk pirospaprika
  • 1/2 mk Himaláj , őrölt rozmaring, bors

A csicseriborsó lisztet elkeverjük annyi vízzel, amennyit felvesz (kb. 2-3 dl) -, apránként hozzáadva. Ha túlságosan besűrűsödik, akkor adhatunk hozzá még egy kis vizet. Amikor elértük a kívánt állagot, akkor belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát és a citrom levét, jól összekeverjük, és tonhallal tálaljuk.

Szerző: feherfalat  2013.08.20. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus nasik hüvelyesek tonhalas mártogatós (dipek)

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr265467256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása