Sokszor előfordulnak nálunk a zabkorongok, hol paprikás, hol sajtos, hol halas -, ezúttal lilahagymás készült, aminek a pikantériáját a mangalica zsír adja, amiben sütjük! ;)
A recept:
- 2,5 dl zabpehely
- 2 tojás
- 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 2-2 csipet só-bors
- 1 nagy lilahagyma - félkarikára vágva
- 1 ek mangalica zsír
A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összeset - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymát és egy felhevített serpenyőben kevés zsiradékon kis lepénykéket sütünk belőle.
Tipp:
Ha van otthon bármilyen sajtunk, akkor nyugodtan tehetünk bele, mert az is nagyon feldobja! ;)