Mangalica zsírban sütve :P

Sokszor előfordulnak nálunk a zabkorongok, hol paprikás, hol sajtos, hol halas -, ezúttal lilahagymás készült, aminek a pikantériáját a mangalica zsír adja, amiben sütjük! ;)

A recept:lilahagymás zabkorong2.jpg

  • 2,5 dl zabpehely
  • tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2-2 csipet só-bors
  • 1 nagy lilahagyma - félkarikára vágva 
  • 1 ek mangalica zsír

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje - kb. 1 dl - ennyit pont magába tud szívni. Amikor beszívta az összeset - kb. fél óra - beleütjük a tojást, megfűszerezzük, hozzáadjuk a hagymát és egy felhevített serpenyőben kevés zsiradékon kis lepénykéket sütünk belőle.

Tipp:

Ha van otthon bármilyen sajtunk, akkor nyugodtan tehetünk bele, mert az is nagyon feldobja! ;)

Szerző: feherfalat  2014.01.17. Szólj hozzá!

Címkék: gyors sörkorcsolya nasik zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr35660278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása