A reggeli müzlik mellett a másik dolog, amit nem tudunk megunni a zabkekszek! :D

Készült már mogyorós, kávés-csokis, csokis-pisztáciás, sajtos-paradicsomos, csokis-kókuszos, aszalt szilvás és csokis banános verzió - mindegyik nagyon finom -, de ezúttal egy még újabb félét készítettem! ;)

A recept:banános keksz.jpg

  • 3 dl zabpehely
  • 1 nagy marék mazsola
  • 1 ek méz
  • 1 citrom reszelt héjja és leve
  • 2 tojás
  • 2 banán - villával összetörve
  • 1 ek fahéj 

A zabpelyhet és a mazsolát fél órára beáztatjuk, annyi vízben, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. 
Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis halmokat rakunk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. 

Attól függően, hogy mennyire szeretjük ropogósan a kekszeket, süthetjük tovább is! ;)

Tipp:

Feldobhatjuk még egy kis kókusszal is!

Szerző: feherfalat  2013.10.27. Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös vegetáriánus nasik édességek zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr355562595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása